Get Real (1998)

GET REAL (VB, romantična komična drama, režija: Simon Shore, igrajo: Ben Silverstone, Brad Gorton, Charlotte Brittain, Stacy Hart, Kate McEnery, Patrick Nielsen, Tim Harris, James D. White)

Nisem videl veliko filmov, ki se ukvarjajo z gejevsko tematiko. Videl sem zelo solidno nemško mladinsko dramo Sommersturm,  švedski film Fucking Åmål, ki govori o dveh puncah in pa z oskarji nagrajenim Brokeback Mountain. No, videl sem tudi Mysterious Skin, Thirteen, La Mala Educatión, The Kids Are All Right in še en kup podobnih, vendar se ti s samo tematiko ne ukvarjajo tako neposredno.

Get Real je neodvisni film in obenem prvenec sicer nepoznanega Simona Shora, ki pripoveduje zgodbo o šestnajstletniku Stevenu (Ben Silverstone), skritemu homoseksualcu, katerega spolno usmerjenost pozna le njegova okroglolična prijateljica Linda (Charlotte Brittain). Okolica fanta ne sprejema najbolje, predvsem moški del je tisti, ki ga zbada z raznimi žaljivkami, saj sumi, da nekaj z njim ni v redu. Steven se tako raje druži z dekleti, popoldneve pa preživlja na klopci pred javnim straniščem, kjer včasih pobere kakšnega starejšega moškega. Se pa vse skupaj nekoliko zaplete, ko na eni od svojih straniščnih avantur naleti na sošolca Johna (Brad Gorton), postavnega in priljubljenega športnika, ki ga dekleta obletavajo iz vseh strani. Fanta se čez čas zelo ujameta, spoprijateljita in tudi zaljubita. A kaj, ko ugledni John nima niti toliko poguma, da bi novica o njunem prijateljstvu prišla na dan.

Tako kot večina podobnih filmov, se tudi ta ubada s predsodki do gejev, s strahom staršev pred sinovo morebitno homoseksualnostjo, pretvarjanjem in skrivanjem resnice pred celim svetom ter posledično trpljenjem, poleg tega ima pa tudi lepo ljubezensko zgodbo, ki jo gledalcem predstavi kot nekaj najbolj običajnega in preprostega, vsak strpen gledalec pa jo tako tudi sprejme. In ravno slednje je namen tega filma – prepričati gledalce, da je ljubezen med dvema moškima nekaj normalnega. Ali kot pravi Steven: “It’s just love! What’s everyone so scared of?”
Film je duhovit, gledljiv in na sploh zelo zabaven in kratkočasen. Režija je odlična, tempo filma zelo dinamičen, igra pa kar solidna; ven najbolj izstopa Ben Silverstone (The Browning Version, 1994) s svojo prepričljivo mimiko in glasom, medtem ko so se mi zdeli stranski igralci zgolj povprečni.

Ogled toplo priporočam.

Ocena: +7/10

IMDB
TRAILER

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

  1. Goodfella, 2.08.2011 ob 18:51

    Nikoli slišal za tole. Deluje kar obetavno, ga bom postavil v čakalno vrsto.

  2. IZTOK GARTNER, 2.08.2011 ob 18:57
    IZTOK GARTNER

    Priporočam še podobni Watercolors iz leta 2008.

  3. zlato, 20.12.2011 ob 14:48

    hvala za tip

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !