Shrooms (2007)

SHROOMS (ZDA/Irska/VB, grozljivka, režija: Paddy Breathnach, igrajo: Lindsey Haun, Jack Huston, Max Kasch, Maya Hazen, Robert Hoffman, Alice Greczyn, Jack Gleeson)

Skupina mulcev se zbere skupaj in se sredi gozda zadane z gobicami. Vse se zaplete, ko ena izmed punc poje ’smrtonosno gobico’, kar v njeni glavi povzroči vrsto nenavadnih reakcij, med drugimi tudi videnje v prihodnost. Ostalim se začnejo prikazovati duhovi iz ene od srhljivih krajevnih legend in jih začnejo malicati enega za drugim, ubožčki pa ne vejo ali so zlodeji resnični ali samo halucinacija.
Ideja o mulcih, ki jih preganjajo lastne halucinacije, se mi je zdela dovolj dobra, da bi iz nje lahko nastala povsem zabavna grozljivka. A kaj, ko se film po petih minutah spusti na raven tistih ‘tipičnih’ slasherjev, ki jih gledamo zadnja leta – punca, ki s svojimi videnji lahko napove ‘kdo je naslednji’ in mularija, ki brezglavo teka po gozdovih ter umira eden za drugim.

In film je resnično zelo, zelo slab. Verjetno najslabša grozljivka, kar sem jih videl v zadnjem času, kar je pravzaprav zelo absurdno. Slabša od tistih res slabih. Tako težko je gledljiva in prav nič zabavna. Seveda nad filmom nikakor nisem razočaran (od njega pred ogledom nisem pričakoval čisto nič), vendar pa sem vseeno upal na vsaj malo suspenza in razburljivosti. Mogoče na kakšno čustvo, na malo krvi, na kakšen konkreten krik iz ust kake bejbe; na malo življenja, lepo prosim! A kaj, ko tale iztrebek ne premore niti tistega minimuma, ki ga mora imeti vsaka grozljivka. Kakšno sranje je, pa potrdi še verjetno najbolj originalen končni preobrat vseh časov, pikica na i, ki poskrbi, da film roma v večno pozabo.
Ne bom več izgubljal besed, ker res ni kaj povedati. Vas pa prosim, da si filma ne ogledate, ker bo meni žal za tistih vaših 80 minut .

Ocena: 2/10

IMDB
TRAILER

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !