Kako je Gandalf napovedal The Lovely Bones

Zadnjič sem še enkrat pogledal Return of the King, zadnji del fenomenalne trilogije Lord of the Rings. Mojo pozornost je pritegnil predvsem en prizor. To je prizor, kjer Gandalf tolaži Pippina, da smrt niti ni tako slaba stvar, v ozadju pa medtem divja vojna. Gandalf mu pripoveduje o zelenih travnikih, sončnih vzhodih, belih plažah in steklenih planjavah.

Tukaj si lahko ogledate prizor:

YouTube slika preogleda

Ste opazili, da Gandalf pravzaprav govori o filmu The Lovely Bones? Tudi v tamkajšnjih nebesih so bele plaže in širni travniki. Tudi tam je popolni svet, kakršnega opisuje čarodej. Kot bi vedel, da ga bo isti režiser čez nekaj let posnel oz. kot bi bil ravno ta dialog med hobitom in čarovnikom navdih za zadnjo Jacksonovo stvaritev.
Zanimivo, ni kaj.

slika

slika

sika

Tukaj pa je pesem Annie Lennox – Into The West, ki je tudi naslovna pesem filma Return of the King in je pravzaprav nekakšna uglasbena verzija zgornjega prizora.

YouTube slika preogleda

Zanimivost: če ste pozorni, lahko med Gandalfovim govorjenjem, v zgornjem prizoru, slišite refren iz pesmi Into the West, kar še dodatno poudari povezavo med filmom in pesmijo. Izpade kulsko.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

 1. yre, 8.02.2010 ob 21:28

  waw zanimivo…
  Mogoče pa je režiser že takrat planiral film in je namig vnesel zanalašč. :)
  Včasih so filmi polni namernih namigov xD

 2. [...] Zanimiva ugotovitev IMDB TRAILER   [...]

 3. Goran, 15.12.2011 ob 01:40

  Eh prokleti gandalf.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !