The Game (1997)

THE GAME (ZDA 1997, misteriozni triler, režija: David Fincher, igrajo: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Carroll Baker, Peter Donat, Anna Katarina, Armin Mueller-Stahl)

“They fuck you and fuck you and fuck you, and just when you think it’s over, that’s when the real fucking begins!”

David Fincher, režiser uspešnice Se7en (1995), ter kasnejših Fight Club (1999)Panic Room (2002), Zodiac (2007) in The Courious Case of Benjamin Button (2008), nam z The Game ponuja toboganski akcijski triler z Douglasom in Pennom na čelu.

Nicholas van Orton (Michel Douglas) je uspešen, aroganten poslovnež; organiziran, bogat, pa vendar ne tako zelo ne-ranljiv, kot izgleda na prvi pogled. Mučijo ga travme iz otroštva – kot otrok je namreč videl samomor svojega očeta. Brat Conrad (Sean Penn) mu za rojstni dan podari darilni bon za CRS – Consumer Recreation Services, projekt imenovan Igra, ki naj bi vsem včlanjenim spremenil življenje. Potem ko se Nicholas prijavi, se začnejo dogajati čudne stvari. Dogajanje se kmalu sprevrže v igro mačke in miši, v kateri ne moreš zaupati prav nikomur in lahko izgubiš veliko več, kot si sprva zamisliš.

The Game je eden tistih filmov, ki se zapletajo in zapletajo in zapletajo, ter čez čas postanejo že tako neverjetni, da gledalec lahko samo upa na dober razplet, na končni zasuk, ki bi pojasnil vso povzročeno zgago. Seveda ima tudi The Game na koncu twist, ki pa le delno reši film pred polomom, saj po ogledu še vedno mnogo stvari ostane odprtih, za lase privlečenih in nerazloženih. A kljub temu Igra doseže svoj namen: do neke mere zadovolji gledalca in glavnemu liku da lekcijo, ki jo verjetno ne bo pozabil do konca življenja.

Ocena: 7/10

poster

IMDB
TRAILER

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev

 1. IZTOK GARTNER, 14.01.2010 ob 17:18
  IZTOK GARTNER

  Zelo soliden film, ne ravno da bi zanj umrl, a vseeno dober, zanimiv, napet in gledljiv.

 2. Filip, 14.01.2010 ob 17:20
  Filip

  Se strinjam. Noben presežek, pa vendar solidna akcija.

 3. [...] kaj bi rad bil. Če ga gledamo kot ZF, nas ne zadovolji, če ga gledamo kot triler v (stilu filma The Game), nas pravtako ne zadovolji. No ja, v vsakem primeru je pod nivojem režiserja Richarda Kellyja [...]

 4. Rado, 26.02.2010 ob 17:16

  Eh pikolovci.
  Meni je bil vznemirljiv!

 5. Goran, 15.12.2011 ob 01:25

  Če igra ta poljanšek pol zna bit cool

 6. Lorisx, 18.03.2012 ob 19:44

  Ja poljanšek je itak vedno car.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !